Energy Storage NL publiceert energieopslagkaart van Nederland

Energy Storage NL heeft een interactieve energieopslagkaart gepubliceerd. Uit deze kaart blijkt dat er al tientallen energieopslagprojecten in Nederland actief of in ontwikkeling zijn.

Het City-zen project Virtual Power Plant is een van de projecten in Amsterdam.

‘De kaart is en dynamische database, gebaseerd op informatie van onze deelnemers’, zegt Stefan Olsthoorn, projectmanager bij Energy Storage NL. ‘Deze deelnemers geven regelmatig updates over hun projecten en daarmee wordt de energieopslagkaart bijgewerkt. Energieopslag en -conversie zijn sleuteltechnologieën in de energietransitie. Het aanbod van energie uit zon en wind fluctueert. De wind waait immers niet altijd even hard en de zon schijnt niet altijd. Energieopslag helpt om de overschotten aan energie te bufferen en de tekorten te overbruggen.’

De energieopslagkaart is hier te bekijken: http://www.energystoragenl.nl/projects

Energy Storage NL, een activiteit van het FME Cluster Energy, vertegenwoordigt de belangen van bedrijven en organisaties die actief zijn in energieopslag en -conversie.

Bron: https://smartstoragemagazine.nl/nieuws/i16690/energy-storage-nl-publiceert-energieopslagkaart-van-nederland

Dit bericht verscheen eerder op FME.nl: https://www.fme.nl/nl/nieuws/energy-storage-nl-publiceert-energieopslagkaart-nederland

energy_storage_Virtual_Power_Plant

print
 • The Project

  A city operating entirely on clean energy. In theory, it's possible. But in real life? How to integrate new solutions in existing buildings, systems and people's lives? What are the technical, economic or social barriers? And how to overcome these? That's what we've learned by doing in 20 projects in Grenoble and Amsterdam.

 • Our Activities

 • Achieved Impacts

  • 20 innovations in Grenoble & Amsterdam
  • 35,000 tonnes CO2 saved per year
  • 76,000 m² renovated residential buildings
  • 10,000 dwellings connected to a Smart Grid